Bootcamp

Terug naar alle activiteiten

Over deze activiteit

Bootcamp is een trainingsmethode (vaak in de buitenlucht) waarbij spierversterking en verbetering van de conditie centraal staat. Vaak word dit in groepsverband gedaan waarbij bij verschillende oefeningen ook in teamverband uitgevoerd moeten worden. De groep wordt begeleid door een fitnessinstructeur. De duratie van een bootcamptraining is over het algemeen een uur. 
Vaak worden oefeningen in teamverband uitgevoerd omdat deze zorgen voor een grotere motivatie en intensiteit. 
Het doel van bootcamp kan per individu verschillen maar is over het algemeen om kracht, conditie en uithoudingsvermogen te verbeteren. Daarnaast breng trainen in de buitenlucht nog andere voordelen met zich mee, enkele voorbeelden zijn; 
– gereduceerde stress 
– euforisch gevoel 
– meer inspiratie 
– extra vitamine D opname wat zorgt voor meer energie 
 
De functie van bootcamp is om een actieve training van +/- een uur in de buitenlucht te hebben waarbij grenzen overschreden worden en door teamwork persoonlijk doeleinden bereikt worden met betrekking tot verbetering van conditie, kracht en uithoudingsvermogen. 
 
Het is een intensieve trainingsvorm, maar moet wel verschillende instapniveaus hebben zodat het voor vrijwel alle personen mogelijk is om deel te nemen en dat er toch voor iedereen uitdaging is. Dit moet ook goed door de instructeur beoordeeld worden, zodat deelnemers niet naast hun schoenen gaan lopen of te weinig uitdaging hebben. 
 
Bij bootcamp kan verschillend materiaal gebruikt worden zoals elastieken, trapladders, medicijnballen, gewone ballen, autobanden, TRX banden, touwen, etc. Maar het is ook heel goed mogelijk om een bootcamp training te geven zonder materiaal, hoewel materiaal na een bepaalde periode wel een leuke variatie in het trainingsprogramma kan inbrengen

 

Heb je andere wensen of wil je combinaties maken tussen activiteiten?
Deze activiteit is slechts één van de mogelijkheden bij de Meulebeek Actief.
Alle activiteiten kunnen worden gecombineerd tot een dagvullend programma!
Informeer naar de mogelijkheden! 

€10,00 p.p

Via onderstaand formulier kun je een reservering plaatsen.

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ

Wanneer?

Deze activiteit is doorlopend beschikbaar.

Misschien vind je deze activiteiten ook leuk?