Voetgolf

Terug naar alle activiteiten

Over deze activiteit

Ben je op zoek naar een leuke groepsactiviteit in Venray? Probeer dan eens het sportieve voetgolf!
Voetgolf is een recreatieve, sportieve bezigheid waarbij op
competatieve wijze aan een leuke activiteit deel kan worden genomen. Voetgolf wordt gespeeld in een gezelschap van 3-6 personen, er kunnen echter wel meerdere groepen tegelijk spelen op het terrein door de groepen bij verschillende holes te laten beginnen. Bij voetgolf is het de bedoeling om met zo min mogelijk “kicks” de voetbal te putten in de hole.
Het doel van het spel is om uiteindelijk zo min mogelijk punten op de scorekaart te hebben.
Ter verduidelijking onderstaande casus:

Hole 1
Aantal kicks: 5
Persoon 1 heeft 5 kicks nodig voordat de bal in de hole is geput. Persoon 1 schrijft bij hole 1 een score van 5 op de scorekaart. 
Persoon 2 heeft 4 kicks nodig voordat de bal in de hole is geput. Persoon 2 schrijft bij hole 1 een score van 4 op de scorekaart.
Persoon 3 heeft 3 kicks nodig voordat de bal in de hole is geput. Persoon 3 schrijft bij hole 1 een score van  3 op de kaart 

De afstand van de holes kan per hole verschillen van 90-250m.
De functie van voetgolf is om een middag actief bezig te zijn in groepsverband zonder dat er hoge lichamelijke eisen vereist zijn voor deelname. De activiteit garandeert een gezellige sfeer waarbij competitie licht maar  degelijk aanwezig is, wat zorgt voor cohesie binnen een groep. Voetgolf moet voor een brede doelgroep toegankelijk zijn maar er moet wel uitdaging zijn en een lichte vorm van competitie tussen de deelnemers.
 

Locatie en terrein

De activiteit zal plaats vinden op het sportpark SV United te Wanssum en voor een gedeelte in het achtergelegen bos.
Met dank aan de locatie kan er gebruik gemaakt worden van verrassende diversiteit van terrein.
De voetgolf holes 1,2,3,4,11 en 12 zijn gelokaliseerd op het sportpark te Wanssum. Holes 5,6,7,8,9 en 10 bevinden zich in bos terrein waardoor er verschillende obstakels zijn en verandering in het terrein. Hierdoor blijft het interessant voor de speler en is er differentiatie in obstakels. Hole 4 zal geplaatst worden voor de kruising met de Gagel zodat er geen ballen geschoten zullen worden die de Gagel kruisen. Hierdoor ondervinden passerende gebruikers van de route geen last van rondvliegende ballen. Bovendien zal er een bord geplaatst worden waarop duidelijk wordt gemaakt dat er activiteiten met ballen in de omgeving plaats kunnen vinden.

 

Heb je andere wensen of wil je combinaties maken tussen activiteiten?
Deze activiteit is slechts één van de mogelijkheden bij de Meulebeek Actief.
Alle activiteiten kunnen worden gecombineerd tot een dagvullend programma!
Informeer naar de mogelijkheden!

€10 p.p

Via onderstaand formulier kun je een reservering plaatsen.

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ

Wanneer?

Deze activiteit is doorlopend beschikbaar.

Misschien vind je deze activiteiten ook leuk?